Vraag #3: "Wat zijn de belangrijkste dingen om rekening mee te houden op Instagram?"

Vraag #3: "Wat zijn de belangrijkste dingen om rekening mee te houden op Instagram?"

Vraag #3: "Wat zijn de belangrijkste dingen om rekening mee te houden op Instagram?"
Vraag #3: Wat zijn de belangrijkste dingen om rekening mee te houden op Instagram?

Na mijn eerste LinkedIn post ontving ik het volgende bericht: “Hi Thomas, Wat onwijs tof om je berichtje te lezen omtrent wat je hebt opgezet en nu aan het doen bent! Zo fijn om te lezen dat je hebt gevonden waar je blij van wordt. Zo belangrijk!”

Het was een bericht van Laila, een oud collega, die ik meer dan 4 jaar niet gezien of gesproken had. Ik was uiteraard heel benieuwd naar wat het leven haar gebracht had de afgelopen jaren. Toen ik als een ware speurneus doorklikte naar haar profiel zag ik “Owner van Japandi.interior”. Ze bleek net een eigen boek ‘Japandi Living’ te hebben gelanceerd, stond met een interview in o.a. het AD en de Tubantia en heeft een Instagram-account over interieur met maar liefst 500k volgers.

Je begrijpt dat ik gelijk met haar wilde afspreken, want ik stel graag vragen aan succesvolle mensen en mensen ‘die wat kunnen’. Wij hebben met F I S wear recentelijk onze eerste fotoshoot gehad en ik was in het bezit van 200 foto’s die ik kan delen op Instagram, maar ja “hoe werkt dat en hoe pak je dat aan?” Ik heb geen idee. Nu deel ik af en toe een foto, soms een keer per week, soms twee en soms geen. Dat moet vast beter kunnen. Ik trok wederom de stoute schoenen aan en vroeg of Laila tijd had om af te spreken en van gedachten te wisselen. Terwijl ik de nu al sterkste espresso van 2023 krijg, vraag ik: “Wat zijn de belangrijkste dingen om rekening mee te houden op Instagram?” Laila vertelt dat ze graag een Instagram account over interieur wilde beginnen, simpelweg omdat ze daar zo gek op is. Ze kwam erachter dat niemand nog aandacht gaf - aan de in haar ogen onderbelichte - japanse/scandinavische interieurstijl. We kletsen over authenticiteit, doen waar je blij van wordt en het tonen van kwetsbaarheid.

Hieronder lees je de grootste learnings van Laila:
  • Authenticiteit. “Doe wat bij je past. Het klinkt misschien heel logisch, maar toch is het moeilijker dan je denkt. Wanneer je een groter platform krijgt, is het gemakkelijk om te delen wat het meeste geld oplevert. Echter raak je dan van je eigen koers en deel je om het geld en de likes en niet perse om waar jouw hart sneller van gaat kloppen.”
  • Doe waar je blij van wordt. “Blijf doen waar je blij van wordt en blijf dat vooral delen op je socials. Als mensen zien dat jij blij bent, dan verbindt dat. Emotie verbindt.”
  • Durf. “Durft uit te proberen. Ook als je het nog nooit hebt gedaan of zelfs als niemand het heeft gedaan. Als jij een idee hebt, voer hem uit. En leer er van. Wees feedback gedreven.”
  • Deel de werkelijkheid. “Maak het beeld op je socials niet mooier dan het is. Wees hierin ook eerlijk. Hier is authentiek zijn weer belangrijk.
  • Kwetsbaarheid tonen werkt. “Laat ook je kwetsbare kant zien. Laat zien dat niet alles lukt. Dat er onzekerheden bestaan in het bedrijf. Ook deze vorm van emotie verbindt mensen aan je merk! Misschien wel juist deze emotie.”
  • Ritme en geduld. “Wees geduldig en probeer niet over een nacht ijs groot te worden. Dat gaat hem niet worden. Blijf rustig doorgaan en hou ritme en continuïteit in wat je deelt op Instagram. Zorg dat je volgers weten wat ze van je kunnen verwachten. Zo bouw je aan volgers die betrokken raken met je pagina. Die betrokkenheid met je pagina zorgt ervoor dat je opvalt binnen het algoritme van Instagram. Instagram zal ze dan meer tonen in de feed van niet-volgers.”

 

Laat een reactie achter

* Verplicht